Verflijn afnemer

Glaslatten worden traditioneel rondom voorzien van een verflaag met behulp van een verfmachine welke 3 zijdes verft. Na het drogen wordt de resterende zijde geverfd door de glaslat op zijn kop nogmaals door de verfmachine te halen. Deze manier van verven is kostbaar in tijd en de hoeveelheid verf.

Door het verfproces aan te passen zodat de glaslatten in één productie stap rondom voorzien worden van een verflaag is het noodzakelijk dat alle transport van de glaslatten met natte verf in een constante en vloeiende beweging worden uitgevoerd om beschadigingen in de verflaag te voorkomen.

Embedded Control BV is gevraagd om een afnemer te ontwikkelen welke de glaslatten van de transportband afnemen en in de droogkamer plaatst. De combinatie van hoge transport snelheid, natte verf op sensoren/bewegende delen, betrouwbaarheid en eenvoud in gebruik maken de vraag compleet. De elektronische besturing is op maat ontwikkeld, deze stuurt in totaal 5 afnemers aan welke voorzien zijn van diverse servo motoren. Hierdoor is het mogelijk om een instelbare, vloeiende beweging uit te voeren afhankelijk van het type en de lengte van de glaslat. Het mechanische gedeelte van de afnemer is uitgevoerd in RVS en dusdanig opgezet dat opgedroogde verf geen invloed kan hebben op de beweging.