Arnhem Afdichtingen is sinds 1986 producent van kwalitatief hoogwaardige celbanden en kunststofschuim afdichtingsproducten van PE, PVC,PU en rubbersoorten als NBR en EPDM. Arnhem Afdichtingen is het krachtigst als zij op korte termijn, seriematig relatief kleine partijen van max 100.000 stuks of meter kan maken. Door haar flexibiliteit in combinatie met haar hoogwaardige kwaliteit heeft Arnhem Afdichtingen in de loop der jaren een trouwe schare gerenoveerde eindgebruikers in de bouw en industrie aan zich weten te binden. Ook is Arnhem Afdichtingen is een erkende sociale onderneming en biedt duurzaam werk aan mensen met een arbeidsbeperking.

 

Embedded Control BV is gevraagd om een machine te ontwikkelen welke in staat is om de meest uiteenlopende materialen en afmetingen op een haspel te wikkelen zonder dat de machine omgebouwd moet worden tijdens het wisselen. Hierdoor is de machine uitermate geschikt voor het produceren van kleine partijen terwijl deze ook te bedienen is door mensen met een arbeidsbeperking.

Uiteindelijk zijn alle variabelen zoals bijvoorbeeld haspel breedte, wikkel pitch, materiaal dikte/type of het aantal meters instelbaar gemaakt. Bij het omstellen naar een ander product past de machine vervolgens alle mechanische bewegingen hierop aan. In totaal kunnen er 8 haspels tegelijk worden gewikkeld, elke haspel regelt zijn eigen wikkelspanning en snelheid zodat dikte variaties of kleine plooien in het materiaal geen effect hebben op de andere haspels.